måndag 14 mars 2011

Smakråd behövs

Fick första numret av MKM(april) förra veckan men blev dock inte så imponerad. Inget jag direkt föll för, men eftersom flera av er har skrutit om hur bra den är så ville jag kolla mer. Tidigt på fredagsmorgonen hade jag beställt och betalat för ett par gamla nummer också.

Hämtade posten på eftermiddagen och såå himla snabb leverans, där låg de...februari och marsnumret. Ha ha ha, jag blev ju först lite osäker på om det verkligen var samma dag jag hade beställt och kom då på att de förmodligen brukar skicka ett par nummer till. Skickade iväg ett mail och bad om att slippa dubletter och ta några äldre istället, har inte fått svar än men det lär ju upptäckas om de fixar det. Januari- och decembernumren verkar vara slutsålda, var det nåt intressant i dem?
I marsnumret hittade jag en modell jag blev sugen på. Jag har ju rätt mycket av 4-ply kongarn så jag har stickat den v-ringade tröjan i svart King Cole superwash. Nu överdrev jag lite...jag har stickat fram- och bakstycket men ärmarna är säkert snart klara de med.

Sen vill jag sticka den här koftan också men jag vill inte ha den enfärgad. Inte helt multifärgad heller, så jag har pysslat ihop lite olika provlappar och tänkte be om smakråd...de flerfärgade är av Forsell´s Pot Pourri och de enfärgade muddarna av vanligt Forsell. Alltså inte superwash, jag gillar det äkta mycket bättre av nån konstig anledning.
Jeansblå resår, jag är en typisk "blå" person, väljer oftast det själv. Lite för suddigt foto dock...

Gammalrosa med samma multifärg som den övre.
Cerise till den här multifärgen, går igen ganska exakt i färgen som också har gult och olika nyanser av grönt i.
Äppelgrön, multifärgen har även lila/turkos i sig om det inte syns...tyvärr tror jag den här gröna skär sig mot det övre provet med cerise annars hade jag testat en sån provlapp också!
Och så den sista provlappen...här ser den ljusblå ut men den är rätt så turkos, ganska knallig tycker jag och exakt som i multigarnet.
Så...det var alla fem alternativ. Varför ska det vara så svårt att välja? Helst vill jag ju sticka allihopa men jag har för lite garn till det.

Vilken kombo blir bäst? Tänkte hitta knappar till koftan i samma färg som muddarna blir stickade i...

8 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

Åh käraste Linda, jag skrattar på mig snart!
Tycker dock att den blå elelr trkosa ribbern ser bäst ut i min smak i alla fall. Sen undrar jag var i hela friden du får tag på 4ply i Forsells garner, det är ju helt stopp i Sverige nu att hitta några för affären måste beställa så mycket åt gången. Fast jag har testat med Yeomans och det är samma samma på det garnet... Vilket nummer av mkm hittade du den här beskrivningen i? Mycket intressant. Måste kolla en prenumeration...

Surtanten sa...

Jag är ju konservativ så jag röstar på ettan (den blå mudden), Men det äppelgröna var ganska "ärtigt", dock lite för djärv för mig.
Håller med om att det senaste MKM inte var jättespännande.
I februari nummret fanns denna
http://surtantensmaskinstickning.blogspot.com/2011/01/nyaste-mkm.html
som jag gillade men aldrig kommer att sticka.

Anonym sa...

Jag röstar på den med äppelgrön mudd, det kommer att bli jätteläckert :)

Sussie sa...

Kul att du hittade något som du gick igång på. Jag tänker då inte ge ett smakråd ;o) jag avskyr själv alla råd speciellt från folk som inte vet exakt vad man innerst inne gillar och klär i och hur många har man i sin omgivning som vet det?

Prizillas pastiller sa...

Åh Sussie, du är sååå klook. Men det är väl ändå lite skillnad på råd man bett om eller bara blir pådyvlad:))

Linda sa...

Prizilla, jag köpte ett stort parti maskinstickningsgarn för ett par år sedan. Alla möjliga färger och blandat av King Cole och Forsell. Både SW och vanlig ull. En hel säck full med bomullsgarner också men det har jag inte använt alls ur. Vet inte vad jag kan göra av det men funderar ibland...Mönstren finns i marsnumret. "Issue no.159" som det så vackert kallas då man beställer.

Linda sa...

Surtanten, jag gillade också den där flätade modellen men vill inte sticka den. Kanske använder mönstret till en kudde bara? :-)

Linda sa...

Frågade maken när han kom hem från jobbet och han gillade den ärtgröna, men när jag höll den mot ansiktet ändrade han sig...jag passar nog inte i de färgerna. Han la sin röst på ettan med jeansblått, vet ju vad som det finns mest av i min garderob.

Tog med lapparna till syjuntan ikväll och det blir nog den cerisa jag stickar. Flera tyckte den skulle bli glad och somrig och passa till mig. Faktiskt var det den lappen jag stickade först. Varför krångla till det? :-)

Om det nu blir en skön kofta så kan jag ju göra en till!