onsdag 16 mars 2011

Fick en idé...igen

Bläddrade lite uttråkad i en modetidning på jobbet igår och hajjade till när ögonen föll på en originell tröja. Visserligen var den inte stickad men genast satte fantasin igång en ny idé. Den GÅR att sticka på ett sätt om man vill...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Den ska inte vara v-ringad som det ser ut på bilden, jag har bara nålat ihop fram och bakstyckena på dockan. Stickad i sidled från ärm till ärm i King Cole 4-ply superwash. Idag har jag fantiserat ihop muddarna, tänkt om och tänkt till så nu tror jag att jag vet hur jag vill ha den.
 
På magen ska jag sy en ficka med liggande ränder och så en luva/kapuschong eller vad det heter som också får liggande ränder när den hänger ner baktill. Muddar i dubbel resår och ev. en gummisnodd om det behövs.
 
Detta var så fantastiskt kul! Jag har aldrig stickat en tröja på snedden tidigare. Lite krux och tänk var det för att få ränderna lika breda och att börja/sluta med samma färg men efter en del upprepning så blev det bra...tror jag. Ska bli kul att fortsätta på den.
 
Tänk vad lite tristess kan göra?
 
(ps. ärmarna till den svarta tröjan är faktiskt stickade och fastsydda så nu fattas bara att sy resten av sömmarna och trixa dit halsmudden men det är så TRÖTTSAMT att sy i svart. Ögonen vänder sig nästan ut och in...)

2 kommentarer:

Surtanten sa...

Den kommer att bli hel cool

Prizillas pastiller sa...

...ascool!