torsdag 17 mars 2011

Jag blir snart...

...väldigt sur på min resårbädd!!! Har gett mig på projektet med koftan som jag skrev om tidigare. Valde det cerisa och gul/grönmelerade garnet. Men mudden nertill på bakstycket vill bara inte bli stickad! Ikväll har jag gjort 4-5 försök men antingen tjorvar den eller så tappas maskor. Gav upp såklart och stickade framstyckena istället. De gick superlätt att göra resåren på. Stickade på samma nålar som det bredare stycket, samma garn och samma inställningar på slädarna.

Kan det vara uppläggningskammen? Är det för att det är många maskor? Nää...ingenting känns logiskt.

Nyss har jag ju stickat styckena till den vitrandiga tröjan och det är ju också många resårmaskor och dessutom med "resårspaken" på II.

Usch och fy så besviken jag blir när det inte fungerar. Tur då att jag har två färdigstickade plagg att trösta mig med.

4 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

...som om jag skulle kunna tipsa dig om något - men vad har du för maskin?

Linda sa...

Brother, stickar på 940 med resårbädden 850. Önskar att jag fick tag på en resår till min Silver 840 istället för de tre Brother jag har...

Prizillas pastiller sa...

...jag har en Silver 280 och kan absolut inte ett jota om Brother-maskinerna. Låter som man ska kalla in Nina the master of knittingmachines...??!!))

Nina sa...

Kan det vara att bäddarna inte är rätt inställda till varandra? Höjd, bredd?? Det är inte ett dugg lättare på Silver Reed. Det dyker upp silver reed med tillhörande srp 60n på blocket ibland. Det värsta som kan hända är väl att du får en extra stickmaskin. :-) och den går ju att sälja.