lördag 22 januari 2011

Tröja klar och stor miss upptäckt


Så här blev Pippitröjan, ihopsydd och trådar fästade. Tyvärr glömde jag ta ett foto efter att jag tvättat den i maskin, har redan skickat iväg den till mottagaren.

Jag blockar aldrig mina plagg, monterar och tvättar först. Sen lägger jag ut dem på tork och sträcker sömmarna lite, det blir jättebra!

Alla delarna till mönsterkoftan är klara. Började imorse med att montera den, skulle sy fast framkanterna och upptäckte till min fasa att det ena framstycket var helt galet!!! Halsringningen hade jag gjort på samma sida som ärmhålskanten...blev så besviken att jag lade undan det. *Sur* Tur i oturen att jag hade markerat med en garnstump var jag slutat med minskningarna för ärmhålet så jag behöver bara klippa av toppen och repa ner till det varvet.

Men det får bli en annan dag, nu är det ju helg! Ska göra mig en ny mössa istället tror jag :-)

2 kommentarer:

Upplagd sa...

Himla snygg Pippitröja. Eller fiskartröja från Gotland ursprungligen (jag håller ju på och pluggar:))
Jag gjorde också fel på min stundande tröja. Missade att lägga ränderna så att de möts på axlarna. Är det jättefusk att strunta i sånt?

Linda sa...

Äsch, det är väl bara tur om de möts...eller? :-)

Vad bra, då vet jag varför en del kallar dem fiskartröjor. Trodde nästan det var typ "guernsys", de där strukturstickade tröjorna.