söndag 9 mars 2008

Vad gör väl lite tråkigt väder?


Grå och tråkig utsikt, typiskt söndagsväder. Maken jobbar med snöröjningen, killarna ute och gräver grottor. Jag stickar =)

Det blev över ganska mycket från nystan nr 2 av Fugagarnet jag köpte igår. Näthandlade lite beskrivningar och har nu stickat en vantmodell jag inte provat förr:Min vante blev så här... Jag fuskade och sydde ihop med kantmaskor, det blev inte så mycket vidd kvar på tummen =) Har inte riktigt hittat ett sätt jag gillar när jag syr ihop vantar och sockar. Barnstorleken blev verkligen till barn, matchar nog mössan till en 4-åring =)

Men jag gillar tumkilen, måste testa och sticka en vante i damstorlek också. Eller... borde jag göra vante nr två så jag har ett par?

2 kommentarer:

Lillian sa...

Hei Linda, Jeg oppdaget bloggen din via susyranners blog. Kjenner du til denne måten å sy sammen strikkeplagg på: http://wb8.knittingtoday.com/default.asp?action=9&read=587&fid=6&BoardID=2#2512 ? Se også http://wb8.knittingtoday.com/default.asp?action=9&read=75&fid=6&BoardID=2#276 . Jeg har strikket votter på den måten du har gjort, men min favoritt er http://www.cstone.net/~glass/mittens.html Det synes jeg gikk mye fortere, du kan se et par jeg har strikket her: http://www.flickr.com/photos/12479091@N03/2221773758/in/photostream/

Linda sa...

Hej och tack för bra länkar! Jag har provat sy ihop med den tekniken men kom nog inte riktigt på det. Ska ge det ett nytt försök. Fina vantar du stickat, jag tror att det är den modellen på mina dubbla. Då måste man sticka en höger och en vänster, det är det man slipper med vanten jag gav mej på häromveckan.
Ha det gott!