tisdag 25 mars 2008

Min nya

... elektroniska stickmaskin kommer i veckan! Jag har köpt en 840, äntligen!!!
Det ska bli spännande att utforska den och se vilka skillnader det är, jag som bara stickat på Brothers standardmaskiner. Jag har en Silver Reed elektronisk mellan, men jag tror att standardmodellen har andra finesser.

Samtidigt kommer en massa roliga små attiraljer som jag ska lägga ut i shopen.

6 kommentarer:

Nina sa...

Grattis, vad kul du ska få, hoppas jag. Det finns väl en del mer på standardmaskinen men inte tror jag att det är så mycket. Ska bli jättekul att höra mer om den sen.

Linda sa...

Jag har väntat hela dan men inte kom den =(
Imorron kanske...

Nu tror jag ju att det är mer "finesser" om man har resårbädden till, det finns visst nåt extra hjälpmedel till jaquardstickning om jag inte minns fel.

Jag kommer att rapportera så snart jag testat den!

NIna sa...

Visst, jaquardstickning är hur enkelt som helst med en elektronisk. Man tror inte det är sant efter att ha suttit med hålkort och räknat och särat färger. Men en elektronisk trycker man på en knapp och så använder man vilket mönster som helst. Helt fantastiskt. Fast du trycker väl på något i DesignaKnit tror jag?

Linda sa...

Ja, det fungerar väl i stort sett i DK som panelen på 580 med stickmetoden. Det jag menade var en slags spak i underkanten på resårbädden eller om det var nån liten grej man skulle sätta dit för att få randig eller på annat sätt snyggare baksida.

Nu har jag länkat till dina vantar i mitt bildinlägg =)

Nina sa...

Jo, man kan få resårbädden att inte sticka alla varv så att det blir bättre balans. Lika många varv på resårbädden som på huvudbädden. Baksidan blir enfärgad. Beroende på hur man sätter resårbädden kan man välja vilken utav mönsterfärgerna baksidan ska ha. Ska bli kul att se dina försök med denna teknik.

Linda sa...

Ja, men först måste jag skaffa en resårbädd. Tror jag har fyra stycken till Brother, kanske det finns nån som vill byta? :-)