måndag 11 april 2011

Kort bara

Jag har stickat mössor på beställning litegrann och fantiserar om vidare projekt men det stannar där just nu. Våren kommer snabbare än vanligt känns det som så en massa andra sysslor både lockar och krävs. Jag har faktiskt haft lite tankar om att skriva upp mina sätt att sticka, tex de olika raglansätten, montering och lite av varje. En liten stund vid datorn ska man väl hinna med ändå om dagarna. Nina ville ju gärna jag skulle göra en video på hur man byter tryckstänger och hur man SER att den behöver bytas. Ska kolla om jag har nån aktuell maskin, kanske kan tipsa om olika rengöringssätt också? Nu fantiserar jag bara som ni ser men det skulle vara intressant att höra några synpunkter på det...

Idag kom majnumret av Machine Knitting Monthly men jag har bara snabbt bläddrat igenom det. Tyvärr får jag känslan av "gammalt" i designen men det kanske är just det som är på modet nu?

Måste även bli av med lite mer av mitt garnlager så jag rymmer allt jag ska in med, men har inte kommit på nåt bra sätt att "visa upp vad det är". Typ. :-)

Gonatt på er, nya dagar framöver...

8 kommentarer:

Prizillas pastiller sa...

...nämen fick du mkm i går? Då hoppas jag verkligen att jag får den i lådan idag. Sånt där tycker jag är märkligt.
Och förslag om video är väl kanon. Tänk om man hade haft sån hjälp när maskinen var ny. Å andra sidan är det fortfarande otroligt mycket man inte utnyttjar maskinen för. Både på grund av okunskap och kanske ointresse för just de okunskapade tingen.

Anonym sa...

Oh, vad underbart att det finns en svensk maskinstickare, som vill dela med sig så frikostigt av sina kunskaper. Jag flyttade från Rusksele hit ner till Dalarna för 17 år sedan och är nästan besviken på mej själv för att jag inte bor kvar där uppe. Då hade jag inte haft särskilt långt till dej. Jag kanske kan få hälsa på dej när jag är uppe i Lycksele och hälsar på mina barn och barnbarn.
Hälsningar från Bibbi

Anneli Bäckman sa...

Skulle vara jätteintressant att läsa och lära...så jag hoppas att tiden räcker till för dig...Är även intresserad att kanske hjälpa dig bli av med lite av ditt lager garn...Och Bibbi du som oxå kommenterat...var i Dalarna bor du? Själv bor jag i Borlänge...Ha det gött båda! Anneli

Linda sa...

Jag tycker det är bra om man kan hjälpas åt när man delar hobby. Det finns många "där ute" både i Sverige och utomlands som jag fått mycket hjälp av, men som du säger Eva så är det ju många delar som man inte "orkar" eller har tid att lära sig använda. Så många attiraljer jag skaffat till mina olika maskiner men i stort sett aldrig använt. Än idag har jag svårt för resårbädden och föredrar faktiskt de handstickade muddarna. Ja, inte i tunna garner då för där blir maskinribben så fast och fin.

Nån filmexpert är jag ju inte men jag får ta min äldsta till hjälp, hon är bra på sånt.

Bibbi, du måste absolut svänga förbi och hälsa på när du är i närheten. Ja alla som passerar Norsjö förstås, för det gör väl de flesta? ;-)

Anneli, jag får göra en koll i garnhyllorna inför mera rensning men det är nog mest garn för handstickning som ryker tror jag. Har ganska mycket av M&K Ecoull och babyull som jag inte tror kommer att passa för mitt "behov". Idag måste jag tyvärr göra kontorssysslor annars skulle jag kunna hitta på hur mycket som helst i stickrummet...

Nina sa...

Håller med att majnumret av MKM inte var något av de bästa jag sett.

Ateraljer man inte använder? Jovisst, jag har en elektronsik färgväxlare jag inte provat.

Filmer. ja tack! Om du har tid så. Jag misstänker att de tar lite tid att producera. :-)

Anonym sa...

Anneli Bäckman undrade var jag bor någonstans. Jag bor ett par mil nordost om Rättvik.
Hälsningar från Bibbi

Linda sa...

Det tar ju lite tid(måste ju städa undan först...:-)men jag har det på projektlistan. Har en kul, en måste och sen nåt mitt emellan.

Just nu är det så otroligt mycket annat rung omkring så jag hinner inte sticka så mycket :-(

lena ludd sa...

Tips för att visa upp vad du har i överblivet-hyllan är att starta ett konto på www.flickr.com
Det kostar inget för ett basic konto och nästan inget alls för ett proffskonto. Då kan du lägga upp bilder på det du vill bli av med/byta och länka till bloggen.
Du får gärna titta på min sida om du vill se hur där ser ut. www.flickr.com/luddonline