söndag 3 april 2011

Favoritlaget

Jag har stickat mössor...vi hade skidskyttetävling i byn igår och jag hade bestämt att jag skulle skänka några mössor med byns namn på. Kvällen innan hade jag "ogjort" dem för jag hade ju stickat andra mössor istället under dagen. :-)

Två mössor blev det, en blå/svart och en grå/svart. Gjorde dem i King Cole superwash och de blir ganska sköna att ha på sig. Sen så är det ju tusen gånger enklare än att spola upp akrylgarnet på kon innan stickningen också. Särskilt 50g nystan... MEN! Jag har stickat dessa mössor i många, många år och just det billiga Nissegarnet har hållit formen år ut och år in, samt efter många tvättar så det vet jag håller. Sen så är det ju otroligt varma mössor trots "ickeullen".

Maken la beslag på den första SAIK mössan i King Cole jag gjorde i torsdags kväll och hade den på sig hela fredagen ute i vedrustningen och av svetten blir ullen sladdrig, mössan blev vid och tappade formen...konstigt? Nu har jag inte tvättat den än men när den torkat blev den som vanligt igen. Vad beror det på? Superwashen??Har stickat några mössor till med både "finnäs" och detta mönster ovan men de andra har jag glömt fotografera...tyvärr har jag fått en släng av nackont av allt hukande vid maskinen så jag får nog ta det lite lugnt.

3 kommentarer:

Surtanten sa...

Cool mössa, den skulle maken gilla.

Prizillas pastiller sa...

Busläcker helt enkelt! Och betr nackar är det samma sak här. Men inte på grund av vackra ting utan av ren experiment- och undrar-hur-det-skulle-bli-lusta...

Linda sa...

Jag har lovat fixa fram fem mössor till imorron bitti...hoppas snälle grannen kan lyfta mig och laga till "knaket" först.