fredag 23 oktober 2009

Nybörjare åter igen

Jag har stickat en ärm på makens tröja ikväll. Det tog jättelång tid, jag fick börja om ett par gånger innan jag kom ihåg hur maskinen ville ha det. Sen så har jag stickat bakstycket också. Tyvärr tror jag att jag måste riva upp och sticka om!!!

Resåren skulle vara T6 och jag mitt nöt stickade med T10 som tröjan skulle ha...inte såg jag det förrän jag tog av det från maskinen. Tvåhundrafyrtiosex tröga varv i onödan! Min Brother 940 är inte nysmord om jag säger så, dessutom stickar jag med Kampes tvåtrådiga ullgarn och det är lite trögt även det.

Vågade inte riktigt ge mig på "cut and sew" till halsen, men eftersom jag suttit och bråkat med nålarna länge ikväll har jag tänkt om. Jag stickar om bakstycket(med rätt maskspänning på resåren) och kör raka vägen upp till axlarna, sen likadant på framstycket. Då MÅSTE jag testa denna nya spännande teknik...

...men det får bli imorron. Nu är det kväll och Idoltittande på teven!

(Jag såg på mönstret jag gjort att jag stickade första ärmen i november 2006!!! Tre år sen alltså.)

2 kommentarer:

Surtanten sa...

Håller tummarna. Som sagt cut and ses är inte svårt, bara lite läskigt första gången.

Nina sa...

Man kan göra tvärtom också. Det är min specialite. Att glömma ställa om maskspänningen efter resåren. Jag såg inte heller ngåot förrän bakstycket var färdigt, men för mig gick det att använda. Som tur var hade jag tänkte en lång kofta så det gjorde inte så mycket att den blev några decimeter kortare. :-)

Tack för råd om spetssläden. Det fungerade!