onsdag 28 oktober 2009

Miss i planeringen

Det blev inte som jag tänkt!

Makens tröja har fortfarande bara två ärmar och inget mer, och han fyllde år igår. Det blev jobb nästan hela måndagen och på kvällen tovade vi tomtar på syjuntan. Jag hann inte helt enkelt...

Kanske det blir en julklapp? Eller farsdagspresent?

Det andra projektet, med provlapparna fick en annan lösning också! Jag valde att göra bården och mönstret, i mörkgrått och ljusblått. Lite mjukare övergång blev det, ena stycket är stickat och det svischade bara till så var det gjort. Helt rak upptill = cut and sew!!! Jag hittade en bok i min samling som jag glömt bort att jag hade;

Simple sew and cut, alltså sy först och klipp sen. Har studerat tekniken men jag tycker det verkar vara mycket handsömnad och det vill jag helst komma ifrån. Ska testa instruktionerna som jag skrivit ut från Surtantens länkar.

Jag har dock hunnit med att sticka en barnmössa med häng. Mottagaren fick ta den direkt så jag har ingen bild. Mönstret ska jag dela med mig av så snart jag skrivit ner hur jag gjorde. Hon blev jättenöjd över den!!!

2 kommentarer:

Surtanten sa...

Handsömmnad i cut and sew?????Uteslutet!!!!! Symaskin och linker är allt som behövs. Eller egentligen inte ens en linker för man kan ju montera halskanten på stickmaskinen. Ok, i den senare fallet måste man plocka fram synålen för att kasta fast den ena kanten en dubbelhalskant.
Med en linker gör man en trippel sandwich halskant-tröja-halskant och linkar fast allt på en gång.

Jag hade tänkt rösta på en "hel grå" variant av tröjan, men din variant blir säkert urtjusig. Lägg upp en bild då den är klar. Mönstret är jättesnyggt, jag är glad att jag har boken.

Nina sa...

Har samma häfte och har gjort samma reflektion. Ju mer man kan göra med någon maskin desto nöjdare blir jag!