fredag 18 september 2009

Alla är ju favoriter!

Nu har jag tre maskiner uppe i stickrummet, funderar vilken som ska få ta det fjärde bordet...? Jag har bestämt att jag inte ska ha fler än fyra uppe samtidigt. Om det blir aktuellt så får jag plocka undan en och helt enkelt byta.

-LK150 måste vara framme, min favoritmaskin. Snabb och enkel!
-Brother 940 m. resårbädd, stickar mössorna på den
-Brother 260 m. resårbädd, står framme för en lektionsstickning i KnittersEdge.
(egentligen gillar jag SilverReed 150 bättre, men den saknar hålkort)
-Ja, vilken ska mer plockas fram?

Behöver jag mellanstickaren 860 med resår? Min nya, fina och outforskade SilverReed 840 lockar nog mer måste jag säga. Jag har en Brother 864 med KG-släde som jag funderat på att använda snart men det är ingen brådska.

Jag vill ha en resårbädd till SilverReed standard!!!(SRP60N) Nån som har en över?

Alla nya(!) lektioner i DesignaKnit är utskrivna och jag längtar jättemycket över att få sätta igång...

8 kommentarer:

Nina sa...

Ingen SRP60N men däremot har jag en SRP50 över.

Linda sa...

Men jag vill ha med "knappen" för automatisk jaquard eller vad den nu var till för. Hade en för en massa år sen men sålde den för att finansiera ett annat maskinköp. Som man ofta gör, tyvärr!

Prizillas pastiller sa...

men guva du verkar proffsig. Vad vet jag, du kanske är proffs!!!
Verkar i varje fall helt ljuvligt att ha maskinerna uppe och kunna välja på det viset.
Nåja, min tid kommer, bara yngsta valpen blir rumsren så hon kan få vara med i arbetsrummet och vi inte har renoveringar att tänka på. SEN ska jag kör igång igen!
Tills dess får man sluta läsa om allt som bara kittlar sticknerverna!

Nina sa...

Fast jag kan berätta att den där "knappen" inte fungerar så värst bra till automatisk jaquard. Det trasslar väldigt lätt. Håll dig till Brother när du ska sticka jaquard, du som har en!

Linda sa...

Prizilla: Nej inte är jag nåt proffs. Har bara jobbat med maskinstickning de senaste tio åren, haft garnbutik och sålt(säljer fortfarande)stickmaskiner. Lite kurser och sånt har jag också. Det är en sån otroligt rolig hobby detta med maskinstickning. Sen så har jag stickat mig till nästan alla maskiner jag har. Mössor, vantar och sånt som jag sålt på beställning.

Linda sa...

Nina: Minns jag rätt att den där skjutknappen gjorde så att baksidan blev randig? Jag tycker Brothern är så kinkig på garntjockleken vid jaquardstickning. Sen gör SilverReed så mycket finare resår, både på standard och grovstickarna.

Nina sa...

Skjutknappen gör så att baksidan blir enfärgad liksom, men jag lyckas inte sticka så mycker mer än någon decimeter innan det kajkar ihop.
Snyggare resår? Ojdå, jag som håller på att handla en brothermaskin!

Linda sa...

Jag tycker bättre om SilverReed-resåren. Vet inte vad det är för skillnad egentligen, fast med Brothern är det enklare att göra fast resår. Bara en spak på släden man ändrar om. På SilverReed måste man ju använda "fine knitting bar" och ev. även skjuta fram nålarna innan. Men pröva Brother du om du är sugen, de har ju andra fina egenskaper.