tisdag 14 maj 2013

Förrådsfynd

"Skäms du inte nästan" ...sa maken nyss när jag bad honom om hjälp att söka fram min krockskadade KH881 från förrådet, för intill den låg det tre(3!!) stickledare som jag inte visste att jag hade! (Han har mycket bättre koll än jag på vad som finns ute i förrådet). En är till och med helt ny och oanvänd..."Ja inte har jag då köpt nån, de har bara följdt med på köpet" svarade  jag då...för det är sant! Jag testade på inbyggda stickledaren i 881 en enda misslyckad gång bara och har aldrig velat försöka igen. LK150, Nina och Knitware kom in i bilden men det är en annan historia!

Titta inte så noga på all smuts men det är två KL116 och en som jag gissar hängde med på köpet av min gamla KH830 för den var också grön..."Eva" hette den, jag har kvar de gröna uppläggningskammarna också som jag använder ännu!
Men min stora fundering är hur jag ska få någon att rikta bädden på maskinen? Den är ju helt komplett i övrigt, till och med spetssläden hade jag packat ner, men stickmaskinen stickar sneda stycken. Handtaget brast under en transport och den landade med hörnet snett mot asfalten hemma på gården där vi då bodde. Ingenting syntes utanpå så jag förstod inte direkt att den gått sönder. Som ett exempel blir 50 varv 7cm högt på högra sidan och 9cm på vänstra sidan).

Nu har den legat nerpackad sen 2006-2007 men den har en riktig historia så jag kommer nog aldrig att kunna sälja den även om den går att laga.

...min kära gamla klenod!

Just denna är den första "riktiga" maskin jag köpte av Ringvor i Rengård och jag minns att jag tyckte den var så avancerad att jag inte ens kom på hur jag skulle fälla upp garnmasten! Tvingades vänta i flera dagar på att åka till henne och skaffa instruktionsboken som jag glömt. På den tiden använde man knappt internet och hur kunde man klara sig? Idag hittar man allt man behöver på ett par sekunder tack vare alla underbara nätkollegor.

Sen, efter ett par år hade jag hunnit samla på mig fler maskiner och annonserade ut denna. Köparen var min kära vän Sara i Skellefteå och det var på det viset vi träffades! När hon precis som jag samlat på sig fler maskiner kom det sig att jag köpte tillbaka den. Nu har vi varsin garnbutik och det är inte så mycket stickmaskinsprat men jag hoppas att det blir ändring på det snart!

3 kommentarer:

Carina sa...

Haha, jag har oxå 2 stickledare liggandes + 1 KH 881, har aldrig testat stickledaren. Även en 864 som är helt ny, kanske ska göra en blocket annons jag oxå:-)

Nina sa...

Jag har också två stycken, men till Silver Reed. En elektronisk KR 10 och en gammal KR 7 som följde med 860 jag köpte. Men använder jag nån så är det nog den elektroniska skulle jag tro. Ja och så har jag en inbyggd i gamla Empisal 360.
Otroligt vad man samlar på sig. :-). Och blir det oväntat många stickledare på blocket vet vi ju vad som hänt. :-)

Linda sa...

Jag kommenterade förut men det försvann visst...

Carina, törs man egentligen kolla som vi gjort nu vad vi har? Nu när jag fått igång 881, sålde 864 ifjol så har jag ändå en brotherhålis :-)

Nina, faktiskt har jag nog aldrig haft en KR10 för den är väl relativt "modern"? Men det är så bra att veta att man inte är ensam om dessa galenskaper. Jag kämpar med det ruskiga DK som kan så mycket jag inte lärt än, inklusive sticklederi :-)