torsdag 14 februari 2013

Jag har inte hållit det jag lovade

Det har spenderats en del tid i stickrummet på sistone och jag har GLÖMT att jag lovat berätta vad jag gör...

Tänk att detta intresse kan gå så i vågor, ibland händer ingenting på månader och så plötsligt är det nåt jag tänker på och vill göra hela tiden. Det är en sån skatt för mig att ha ett eget rum med alla mina maskiner, grejor och garn att gå till när jag känner för det. Tackade min man häromdagen för att han hjälpt mig ordna det och att jag får ha det så, han är bäst! (Men så får han ett par sockar och tröjor då och då)

Sockar ja, det kan hända att jag "tvärstickar" ett par även om jag inte är i nån stickperiod. Det går så himla snabbt, på en timme ungefär har jag ett par fyrtiosexor stickade och ihopsydda. Vad skulle jag göra utan stickmaskin?


Idag har jag med mig lite pyssel till jobbet, till höger syns en nästan klar tröja. Multifärgat fram- och bakstycke med jeansblå ärmar, det fattas bara ett par varv på halsringningen och trådfästande sen är den färdig. I mitten en bebiströja som jag fantiserat ihop utifrån mina restgarner. Bakstycket och ärmarna är stickade och ihopsydda. Tänker göra ytterligare två färger på vardera framstycke och en sjätte färg på luvan, alla kanter i samma bruna nyans...hoppas den blir bra(tänker fiffla ihop en liknande till mig faktiskt).

Längst till vänster en kortärmad kofta i ett nytt garn jag fick från Sara, ett stort nystan på 400g och det räcker gott och väl...bara lite garn kvar sen den var klar. Det som fattas på den är bara knapparna sen en omgång i tvättmaskinen. Alla dessa är dock stickade i mestadels akryl, det är ett härligt och lättstickat material men noppvarning och inte alls lika underbart väldoftande som äkta ull!

Förra veckan gjorde jag mig en "äkta-ull-kofta"! Stickade i gästrike 3-trådigt efter en mönsterutskrift jag gjorde för tretton år sen, min första stickade kofta med Knitwareprogrammet. Den blev varm och skön men lite tråkigt med naturvitt(den skiftar mer åt gult tyvärr). Jag har stickat nya muddar i ceriserosa till ytterligare en kofta, Viking tror jag garnet hette...I mina hyllor har jag också kvar lite Plus med Silver från gamla Coats. Tre nystan av det rosa garnet blev en liten kofta till en nyfödd tjej. Ganska söt faktiskt om jag får säga det själv, gjorde dock ärmarna lite för långa men muddarna går väl vika upp?


Jaa, detta är väl vad jag hittat på i dagarna...har lite fler ideer samt funderingar på detta med stickmaskinstillbehör. Återkommer!

Ha en härlig torsdag!

2 kommentarer:

Bibbi sa...

Det är nog många med mej, som tycker att det var en glad överraskning att se något nytt på din blogg. Men hur gick med med metervaran?

Linda sa...

Den finns i tankarna, det är bara så tråkiga färger jag har som är filtbara...naturgrå i olika nyanser och det är inte direkt favoriter hos mig :)