fredag 4 april 2008

Vilken vecka!!!

Det har varit helt upp och ner... min nya fina maskin kom i fredags för en vecka sen. Jag monterade den och provstickade, gick kanonbra. Plockade fram linkkabeln och datorn, insåg direkt att jag inte stickat med den sen jag bytte dator för ett(1) år sen! Inte hade jag några drivrutiner tillgängliga för Silver Link 4.

Ringde Olax, ladda ner från Softbytes hemsida sa Torsten. Så det gjorde jag, men inte sjutton fungerade det ändå. Höll på och mixtrade till jag nästan slitit mej i håret av frustration, det ska alltid krångla när man ska göra nåt som det var längesen sist... Känns det igen?

När dagen nästan var slut hittade jag vad som felat: COM-porten i datorn SÅKLART! Det är ju också det som brukar lösa problemen, min dator hade angett USB-porten som COM 16. DesignaKnit-programmet accepterar inte portar över 9 (eller 10) så när jag tilldelat porten ett lägre nummer så fungerade det! YES!

Men då var ju som sagt dagen slut, vi skulle bort med husvagnen över helgen så det var bara att koppla ner och avsluta =(

Efter helgen började jag med att renovera killarnas rum, det var väldigt behövligt måste jag säga. Men roligt också för dom blev så glada. Nu fattas det tapeter till yngste killens rum och gardiner till båda. När det är klart ska dottern ha sitt rum uppfräschat också :-)

Inte har jag haft tid att uppdatera bloggen heller, men jag har tagit en bild på en ovanlig syn:Såhär såg det ut när jag öppnade tillbehörsasken till nya maskinen, inte har då jag sett nån sån ordning förr :-) Hur länge håller det?

4 kommentarer:

Nina sa...

O, vad kul med den nya maskinen! Jag väntade på en rapport om den. Hoppas att den sköter sig bra i fortsättningen och att du kan producera många bra tröjor och annat med den.

Linda sa...

Ja det hoppas jag med! Ska "bara" få tid till att pröva mönsterstickning på den, och göra en tröja med DesignaKnit. Ska bli skoj...

miaring sa...

Vad smart du är som kom på vad som "felade" och inte gav upp, heja dig!

Linda sa...

Miaring, jag har lärt av tidigare misstag att det finns en förklaring och oftast är det självförvållat =)

Typiskt bara att det varit nästan samma felorsak många gånger men jag har hunnit glömma det...
Nu ska jag bara invänta tid/inspiration att sätta igång med min tröja!