tisdag 29 november 2011

Jag har faktiskt...

...stickat fast jag inte haft tid eller lust att sitta vid datorn. En mycket envis förkylning har jag dragits med i flera veckor, ja den sitter kvar än och vill inte ge sig riktigt!

Den randiga tröjan i Lima gjorde jag klar på en gång, den blev supermjuk och fin men lite för stor. Lätt som en plätt stoppa in den i torktumlaren ett par minuter. 5 min, 5 min till och sen 10 min...men där gick jag och stickade lite under tiden och GLÖMDE bort tröjan. Den blev ganska trång - och varm! Jag tror att de där sista tio minuterna hade räckt och blivit alldeles lagom.

Jag hade ju köpt 30 nystan av Lima i tre olika färger så det blev kvar ganska mycket och av det blev det en raglantröja (efter samma beskrivning) med det mörka garnet nertill, mellanmörka på mitten och natur överst. Tyvärr fastnade den på stickorna och ligger i korgen och väntar...en handstickad polokrage räckte inte mitt tålamod till.

Stickade en till babyoverall istället med rätstickade kanter och utan luva. Och en till overall i brunt i storlek 1 år. Lille A är en stor bebis och behöver stora kläder! Nu sitter jag framför teven och stickar kanterna, hänga upp på maskinen och "tvärsticka" luvan MEN under tiden flyger tankarna iväg till nästa projekt såklart.

Beställde en påse snyggt melerat garn i grå/brun/blåa toner av snälla Sara så nu gäller det att bestämma om det blir en kofta till (som den med bruna muddar nedan) eller en enkel rak polotröja. Den senare kan ju vara skön att använda under jackan i vinter.

Tjaa, det var lite från mig den här gången...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var roligt att se att du lever. Men du har ju redan varit ordentligt förkyld i år. Det är nog inte nyttigt att gå ner så fort i vikt. Jag hoppas, att du snart är frisk och alert igen. /Bibbi

Pennelina sa...

Hoppas den släpper snart!

Kryapådigkramar från mig <3<3<3

Prizillas pastiller sa...

...bilden?
Inte kul med långdragna förkylningar, krya på dig snart. Kul att se dig igen. Den här tiden före jul är det kanske lite tunt med tid för bloggandet, har ju full sjå med icke färdigstickade julklappar.
På den igen, maskinen alltså, får jag säga åt mig hela tiden.

Anneli Bäckman sa...

Hej Anneli i Borlänge här,,,har problem med att skriva ut dina toffelmönster...har lånat en dator och länken funkar inte ej heller att kopiera och klistra in på ett dokument vet inte varför... har du ett dokument du kan skicka på mejlen? kanske alla dina mönster du har på bloggen ( som förövrigt är min startsida när jag klickar runt på er stickerskor i landet, jättekul att läsa)min adress är
anneli_backman@telia.com

Anonym sa...

Hej
Har sett dig sticka på maskin på you Tube och nu har jag massa frågor... Går det att komma i kontakt med dig?

Med vänlig hälsning, Camilla

Linda sa...

Upptäcker era trevliga kommentarer först nu - evigheter sen!!! Jag ska se efter om jag har mönstren i wordformat så mailar jag dig Anneli!

Camilla, det går jättebra att maila mig på lindasnabelastickatpunktnu :-)