måndag 26 maj 2008

Resår 2/2

Jag gillar inte enkel resår. Vill gärna ha den 2r, 2a för det är snyggast men kan aldrig få till det snyggt på dubbelbädden. Stickar oftast för hand när jag använder lite grövre garner och till de tunna får KG-släden komma fram.

Hur sjutton lägger man upp och stickar en snygg 2/2 resår på maskinen???

En gång i tiden har jag stickat en barntröja i ett ullgarn liknande Superwash Safir, på mellanstickaren och där fick jag till resåren jättesnyggt. Men jag minns inte hur jag gjorde?
Ska man lägga upp "full needle rib" på alla nålar och plocka över till 2/2 eller lägger man upp direkt så och har resårbädden i mellanläge?

Snälla, om du har tips så lämna en kommentar.

3 kommentarer:

Nina sa...

Jag har också testat en eller annan variant på 2x2 som inte blivit bra. Men nu har jag hittat ett sätt som blir bra. (tycker iallafall jag). Kolla in min muddbeskrivning: http://www.vikatextil.se/mudd.htm
Där gör jag en upp läggning som är 2x1 men sedan rackar man resårbädden och då blir det 2x2.Den blir inte så sladdrig som de andra sätten jag provat. Den här uppläggningen hittade jag i min resårmanual. Testa och se vad du tycker.
Lycka till! Kram

Linda sa...

Jag tror att jag gjorde den mudden på en tröja på mellanstickaren för några år sen. Det ser ut som "vanlig" 2/2 resår på rätsidan men inte på avigan. Jag vill gärna göra den så den liknar den handstickade varianten. Ska söka igenom mina böcker och se om jag hittar nåt sätt.

Nu är nästan alla maskiner startklara! Längtar... fast vi har så himla härligt väder nu så det är skam att sitta inne.

Nina sa...

Jag skrev en lång kommentar i fredags, men den försvann på något sätt i cyberrymden. Kort var min poäng att muddarna inte alls ser helt lika ut oavsett vilken sida man tittar på. Kolla in version A av 2x2-resår i manualen till Srp-60 resårbädden översatt av Märta Gullberg, sid 27.