onsdag 26 mars 2014

Facebook

Vi stickmaskinister finns på Facebook också såklart!
Stickmaskinister är en rikstäckande grupp som snart fyller ett år och har varit väldigt lärorik för många av oss. Några mindre lokala grupper samt en nystartad grupp,för oss i norra delen an landet.

Sök Norrlandsmaskinisterna på Facebook och gå med du som bor häruppe och skulle vilja delta i träffar och kurser mm.

Jag ska försöka samla ihop lite nyskapat under senaste halvåret att lägga upp i bloggen och även lite bilder på nya tekniker jag lärt mig så välkommen åter , :-)

Boktips!

Maskinstrikkeboka är en nyutgiven norsk bok om maskinstickning och DK8, den har helt underbara modeller och förslag på kanter och annat matnyttigt. Både för nybörjare och "gamla" maskinstickare.
Finns att beställa från Adlibris.

Nu bloggar jag från paddan så uppdaterar med bilder när mobilkameran är med.

En av modellerna är "den lilla svarta" klänningen. Fin men ändå enkel modell med många variationsmöjligheter. Den har jag studerat ordentligt, lagt över i Designa Knit men får svårt med arbetsro att sätta igång.

Visserligen ett äldre boktips men Irene Woods böcker om oktröjor och okkoftor är ju i ropet igen då de har blivit populära att sticka. Minns att jag hade en tjock och skön i ull som min mormor stickat när jag var runt tio år gammal. Fick hem en av böckerna igår och har övat lite på teknikerna i den. Garn är ordnat och provstickat så nu behövs bara lite finsmörjning av SK860 så jag kan börja sticka tröjan på "riktigt".

Machine Knitting med Injoo Kim och Ruth Burbank är också ett hett tips särskilt för nybörjare. Det följer med en DVD-skiva med filmklipp på olika kapitel i boken som man kan följa med i. Just den boken råkar jag ha två exemplar av så om någon är intresserad av den, skicka ett mail eller kommentera inlägget.

Jag har skickat efter ännu en bok som jag fick ett tips om men den har jag glömt namnet på...

Konstiga vårtider

Härom dagen gjorde jag lite småfix med etiketter på mina inlägg. Ett av de äldre hamnade längst upp fast det var ganska gammalt och några tror jag försvann...?

Det är långt mellan uppdateringarna även om jag har massor av material att skriva om. 
Tiden...är det okej att skylla på den fast man enkelt via mobilen sköter allt med några knapptryck? Både foton och inlägg och länkar?

Jag har varit frustrerad över hur korta stunder jag kan sitta vid maskinerna, kvällarna är korta och John Blund kommer alldeles för tidigt mot förr.

Ska se detta som en tröskel och kliva över och börja skriva vad jag trots allt hinner med även om det mestadels är provlappar och modelldrömmeri...

söndag 23 mars 2014

Maskinparken

Listar vilka maskiner jag har och brukar använda så om någon behöver tips eller fråga om nåt så kanske, kanske jag kan hjälpa till! OCH har nån till övers en resårbädd SRP60-N så är jag väldigt intresserad...några maskiner har jag på jobbet i butiken och några hemma så jag aldrig ska riskera att bli uttråkad.

Silver Reed SK840 elektronisk
Silver Reed SK280 hålkort
Silver Reed SK860 + resårbädd elektronisk
Silver Reed LK150 manuell
Silver Reed(Empisal) SK150 + resårbädd manuell
Silver Reed(Empisal) SK328 hålkort

Brother KH260 + resårbädd hålkort
Brother KH881 + resårbädd hålkort
Brother KH940 + resårbädd elektronisk

Använder DK8 men är rätt så novis, övar lite då och då så småningom kanske...
Har Brother Link, Screen Link och Silver Link 4 till programmet.

Manualer till de här maskinerna och en massa andra har jag i mina hyllor så till dem som inte finns att köpa längre går det bra att fråga om kopior.

Men en sak som jag inte har är TID ATT STICKA! Försöker lära mig en massa nytt från inspirationen jag får på facebookgruppen "Stickmaskinister"...se länk här till höger!

Oj, nu är det dags att stänga och åka hem - här sitter jag och fantiserar!
/Ha en bra kväll!