onsdag 27 mars 2013

Älskade mormorsruta

Jag har en idé...;-)

Hinner inte blogga så mycket men ett litet livstecken ändå! Trevlig påsk på er allihopa.

tisdag 19 mars 2013

Tack! Jippi!!!

Nu fungerar den igen!!!!!

Tänk så otroligt många problem som lösts med en så obetydlig grej som inte nämns i manualer eller serviceböcker. Nåt som borde vara det första förslaget av alla, jag har varit med om det massor av gånger förut men slog bort den tanken nu eftersom det inte syntes på nålarna att det var fel på TRYCKSTÅNGEN!!! Tänk att den enkla grejen kan orsaka till synes datahaveri?

Skriv in den i era hjälpmanualer för man glömmer bort den så länge inte nålarna sladdrar och spretar!

Tusen miljoners tack till Ulla-Britt för din kommentar i förra inlägget! Om du hör av dig igen så ska du få hittelön för att du fann lösningen :-)

söndag 17 mars 2013

Självporträtt

Idag hamnade den krassliga stickmaskinen på köksbordet. Testkontroller genomfördes, godkänt enligt manualen. Mönsternålarna valdes ut precis som de skulle när jag programmerat in de fasta mönstren som kommer med 940. Skruvade ihop den och förvånades över att den fungerade?!?

In i köket med stickmaskinsbordet, monterade på maskinen med dubbelbäddsfästena. Trädde garn och stickade ett par mönster helt utan problem, nr 10 och 20. Testade ett motiv, nr 100 och det såg bra ut. Varför gick det helt rätt? Tog bort garnet och tomkörde ett par motiv med spegelmönster/uppochnervänt mönster. Helt okej...lade upp med garn igen och valde mönster nr 503(som är ett KG-mönster med prickar). Maskinen stickade så fint och bra!!!

Plötsligt låste sig panelen på varv 22 och den slutade välja mönsternålar. Fortfarande positiv så tänkte jag att det har säkert att göra med att jag valde 2-färgssläden istället för KG'n. Började från början igen, utan garn och stickning med mönster nr 10. Då slutar den läsa på varv 4.

Vad är det som är galet? Är det det att den har lässvårigheter? Ratar mönster över nr 500 eller är det för att jag lutar maskinen med dubbelbäddsfästena om det glappar nånstans?

Struntar i den just nu och broderar mitt självporträtt istället...

tisdag 12 mars 2013

Plugg och mera depp!

Läser Brothers servicemanual och önskar att jag kunde hitta felet på stickmaskinen. Just nu går det mesta åt skogen, övar och experimenterar med Silver Reeden...ömma fingrar och onda armmuskler. Den går inte alls så lätt som den borde, har lyckats sticka två mössor på ungefär samma tid som jag brukar hinna fyra-fem stycken men jag ger mig inte. Jag kommer att "komma på" det!

För ett tag sen när jag stickade ullklänningen på LK150 så upptäckte jag att släden gick "lite varm" och den började hacka lite. Undersökte grundligt men såg inget fel, nu ikväll då jag skulle sticka på den igen så blev det så ojämnt. Vänder på släden och upptäcker att plasten blivit väldigt nött på ena sidan...om jag trycker ner den på ett visst sätt blir stickningen jämn. Snart har jag inga favoritmaskiner kvar! Denna har jag stickat på i 7 år och elektronikbrothern 11-12 år. Är det bara gilla läget?

Däng och isäng!

Hårdträning

Så här har jag det på jobbet idag, måste övervinna mig själv och bli Silver Reedfrälst!

Smörjning ett par timmar först verkar det som...de går trögt båda maskinerna.


måndag 11 mars 2013

Stor suck!

Idag har jag inget val...min kära brothermaskin har sjukskrivit sig. Den vill inte välja mönster som den ska och är allmänt krasslig. Ringde Hasse på Brothershopen och hoppas på nån bra lösning från honom i dagarna men det är bara att inse att hur det än är så håller den inte i evighet...

Jag har ägnat kvällen åt att installera Silver Link 4 och uppdatera drivrutiner, packat fram den elektroniska 840 som jag varit hemskt rädd för att använda(för att jag inte brukar sticka från skärmen). Ett par maskprov har jag lyckats åstadkomma och insett att den behöver smörjas rätt ordentligt, minns inte att den ska gå så trögt som den gör.

Just nu väntar jag på att hjälpfilerna till Designaknit 8 ska laddas ner och sen ska jag försöka räkna ut hur man stickar motivstickning med programmet.

:-(

Så känns det ikväll...

söndag 3 mars 2013

Några projekt







En i raden

Perfekt helgsysselsättning när det snöar och yr utomhus...bra att bli av med lite restgarner också. Fast det går sakta attminska högen när det bara krävs knappt två nystan plus ett halvt till kanterna...

Detta inlägg är mitt första från mobilappen, bättre sent än aldrig!