söndag 24 februari 2013

Gamla nordiska mönster

Ägnade lördagskvällen åt webläsning av denna underbara stickbok som surtanten tipsade om i bloggen...



Perfekt idébank till mina stickade metervaror, till vantar, koftor och tröjor...
Håller som bäst på att ladda ner för utskrift - om jag lyckas med det vill säga - och sedan konvertera in i Designa Knit.

Tack för tipset!

torsdag 21 februari 2013

En bebiskofta till

Två nystan multifärgat och ett enfärgat blev en liten mysig kofta. Enkelt med rätstickade kanter som omväxling. Har mer restgarner så det lär bli fler, nästa gång kanske jag hoppar över luvan?

Fortsätter studera DesignaKnit och repar mod för att testa...

onsdag 20 februari 2013

Dagens nöje

Att plugga, tänka, försöka fatta, planera, drömma, bedömma...puh!

Det ser så enkelt ut och fort går det i videosnuttarna(som är helt fantastiskt fängslande) men en sak har jag kommit fram till. Eller, ett par saker...

Måste röja undan i stickrummet, ställa undan min LK-maskin och göra plats för den ännu oprövade Silver Reeden(840) och börja öva!

Nu tänker jag direkt negativt att linköverföringen kommer att krångla preeeeecis som den gjorde när maskinen var ny och jag ödslade en hel dag på att hitta rätt com-port. Men jag minns ju hur jag inte gjorde då så det borde inte bli nåt problem!

Undrar om jag klarar av att gå igenom hela tutorialskolan?
Garn och intresse finns gott om dessa dagar så jag passar på...

Vad tycker ni om nya Designa Knit 8?

måndag 18 februari 2013

Tips, ideér eller kom å köp!

Hur många använder stickmaskinstillbehör idag? PPD-box till Brother, minnesläsare EC1 till Silver Reed, vändkammar, avmaskningsslädar, spetsslädar, färgväxlare, intarsiaslädar, stickmedare mm mm.

Jag har tittat igenom mina hyllor och lådor, begriper inte varför jag trott att jag behöver allt detta? I de flesta fall är det min LK och elbrothern jag väljer...

Borde nog sälja några maskiner också, eller gå nån inspirerande kurs kanske. Köpte en sprillans 840 som jag aldrig använt(jag kan inte "tänka om" till
Silver Reed tror jag)...och en motsvarande hålkortsmaskin. Ingen resår till dem. Mellanstickaren med resår är mycket lite använd den med, monterade upp den för några veckor sen och stickar på...LK!

Två grova dubbelbäddar varav jag använder den ena till tjocksockar...

torsdag 14 februari 2013

Jag har inte hållit det jag lovade

Det har spenderats en del tid i stickrummet på sistone och jag har GLÖMT att jag lovat berätta vad jag gör...

Tänk att detta intresse kan gå så i vågor, ibland händer ingenting på månader och så plötsligt är det nåt jag tänker på och vill göra hela tiden. Det är en sån skatt för mig att ha ett eget rum med alla mina maskiner, grejor och garn att gå till när jag känner för det. Tackade min man häromdagen för att han hjälpt mig ordna det och att jag får ha det så, han är bäst! (Men så får han ett par sockar och tröjor då och då)

Sockar ja, det kan hända att jag "tvärstickar" ett par även om jag inte är i nån stickperiod. Det går så himla snabbt, på en timme ungefär har jag ett par fyrtiosexor stickade och ihopsydda. Vad skulle jag göra utan stickmaskin?


Idag har jag med mig lite pyssel till jobbet, till höger syns en nästan klar tröja. Multifärgat fram- och bakstycke med jeansblå ärmar, det fattas bara ett par varv på halsringningen och trådfästande sen är den färdig. I mitten en bebiströja som jag fantiserat ihop utifrån mina restgarner. Bakstycket och ärmarna är stickade och ihopsydda. Tänker göra ytterligare två färger på vardera framstycke och en sjätte färg på luvan, alla kanter i samma bruna nyans...hoppas den blir bra(tänker fiffla ihop en liknande till mig faktiskt).

Längst till vänster en kortärmad kofta i ett nytt garn jag fick från Sara, ett stort nystan på 400g och det räcker gott och väl...bara lite garn kvar sen den var klar. Det som fattas på den är bara knapparna sen en omgång i tvättmaskinen. Alla dessa är dock stickade i mestadels akryl, det är ett härligt och lättstickat material men noppvarning och inte alls lika underbart väldoftande som äkta ull!

Förra veckan gjorde jag mig en "äkta-ull-kofta"! Stickade i gästrike 3-trådigt efter en mönsterutskrift jag gjorde för tretton år sen, min första stickade kofta med Knitwareprogrammet. Den blev varm och skön men lite tråkigt med naturvitt(den skiftar mer åt gult tyvärr). Jag har stickat nya muddar i ceriserosa till ytterligare en kofta, Viking tror jag garnet hette...



I mina hyllor har jag också kvar lite Plus med Silver från gamla Coats. Tre nystan av det rosa garnet blev en liten kofta till en nyfödd tjej. Ganska söt faktiskt om jag får säga det själv, gjorde dock ärmarna lite för långa men muddarna går väl vika upp?


Jaa, detta är väl vad jag hittat på i dagarna...har lite fler ideer samt funderingar på detta med stickmaskinstillbehör. Återkommer!

Ha en härlig torsdag!