torsdag 28 augusti 2008

Har hittat mitt ex!!!

Boken som jag visar i förra inlägget har varit stört omöjlig att få tag på annat än på biblioteket och man kan ju inte springa där och låna för jämnan. Böter har jag också fått betala några gånger då jag återlämnat försent.

Men NU...jag har skickat pengarna idag och hoppas få boken nästa vecka.
Den är gammal och modellerna liknar sjuttitalsmode men det är ändå en bra basbok med mycket nyttigt att lära. En del av modellerna är ju inne igen :-)

Har inte hunnit med mer än bakstycket på koftan, det hänger kvar på maskinen för jag måste spola upp mer garn till de få varven som är kvar. Sen ska framstyckena stickas i sidled och ärmarna också. Jag har inte bestämt än om jag vill ha enkla breda resårer istället för den dubbelvikta 1/1 resåren som är i beskrivningen. Tror den kan bli lite koolare med ändringar.

Vi får väl se...

Imorron ska jag till Lycksele och körskolelektioner. Håller på att ta BE så jag får dra tyngre släpar och husvagnen, sen ska vi hem och stycka en kvarts tjur (med god hjälp hoppas jag).

Butikslokalen ska nu äntligen tömmas och ges plats till den nya hyresgästen som ska flytta in. Det får bli första prio, jag stickar väl ett par varv här och där när jag kan och får?

Det rör på sig i alla fall efter sommarens stiltje här bland stickningen.
Hoppas alla ni andra har fått upp inspirationen och satt igång produktionen inför vintern!

Kör på!

På banan igen!


Nu är jag igång igen... jag fick ju tyvärr ge upp mina försök med DesignaKnit. Men inte för evigt! Jag ger mig inte helt och hållet utan SKA komma på det. Det projektet gick däremot förbi...
Men nu har jag en modell ur boken ovan hängandes på Brother 940. Garnet är melerat och jag hoppas det blir jättefint. Känns lite ovant bara att följa dessa instruktioner fast de är väldigt tydliga. (Det är koftan/jackan som är stickad i ränder sidledes fast utan luva)
Min garderob ekar tomt, måste sticka mig den där koftan i Juvel som jag planerat och en enkel baströja så jag har nåt nytt att variera med:-)
Nu ropar mitt jobb på mig!

fredag 22 augusti 2008

Jag har tappat minnet!

Fy sjutton vad dåligt det går med stickeriet...
Jag kan inte för allt i världen komma på hur jag ska göra för att ändra halsringningen i DesignaKnit. Vet att det ska justeras i originalmodeller så att man får båda sidorna lika.
Varför inte programmet kan göra det från början vet väl ingen?

De senaste dagarna har jag slitit mitt hår och känt mej totalt ställd när inget har fungerat.
Det gick inte att sticka från skärmen med min Brotherkabel/940.
Plockade fram Screen Linken och det fixade sig... då hittar jag av en slump några meningar i instruktionspärmen att man måste ställa släden på KC även om man slätstickar.
Visst sjutton! Så var det ju... bytte tillbaka kabeln men då tjorvar integreringen.

Jag ger UPP!!!